Krydrede linsemuffins

Original opskrift fra Mia Sommers bog “Fantastisk bælgfrugter”

En færdig linsemuffin

Ingredienser:

  • Tørre ingredienser
    • 250 gram hvedemel
    • 88 gram sukker
    • 123 gram erythritol
    • 1 tsk kardemomme (pas på med at komme for meget af denne i)
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk stødt ingefær
    • 1 tsk allehånde
    • 2 (store) tsk bagepulver
    • 2 tsk vanilliesukker
    • 1/4 tsk salt
    • 100 gram rosiner
  • Våde ingredienser
    • 0,75 dl madolie (omkring 68 gram)
    • 2dl vand
    • 1 dåse grønne linser (skyllet og afdryppede)

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm din ovn på 200 grader, ikke varmluft.
  2. Bland alle tørre ingredienser, undtagen rosiner, i en stor skål.
  3. Blend linser, olie og vand indtil massen er ensartet.
  4. Bland det flydende i det tørre og bland godt, brug piskeris.
  5. Rør rosinerne i.
  6. Fordel dejen i 12 muffinforme i en muffin-bageplade.
  7. Bag i cirka 20-25 minutter.
Næringsindhold per muffin:

Energi: 190 kcal
Kulhydrat: 30,3g
Fedt: 3,4g
Protein: 5,6g
Næringsindhold per 100 gram:

Energi: 234 kcal
Kulhydrat: 37,3g
Fedt: 4,1g
Protein: 6,9g

Last modified: Mon Feb 12 17:20:55 2024